Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
    Кутиите на 1.8 и 2.0 са еднакви.Ако не се лъжа и предавателните числа на скоростите са еднакви.Та няма логика с тези скорости да е по-бавна.
    Имал съм 2.0 и то доста читав( със здраве да си го кара новия собственик) ама колкото и да го коза на 1-ва предавка ги докарваше малко преди 60 км.За да удариш 80 км. си трябват повече от теб споменатите обороти.

пс.Него приемай като заяждане,евала че си си направил труда да я направиш тази кола и средствата които си вложил.Но това в което искаш да повярвам клони към фантастиката.
    Не са еднакви кутиите. Не знам дали годините нямат значение , но първите 2 кутии си бяха от 2-ка и на 1-ва си вдигаше 80. 3-тата кутия беше от 1,8 и както ти казваш маалко над 60 и приключва , а сега съм със мешавица от 2-ка и 1,8 .... като диф-а е от 1,8 ( може би там има разлика ). Приготвил съм една кутия от 2-ка 98г ( същата като мойта ) и мисля да я слагам след лятото , та ще видя дали е правилната. ( да не говорим , че съм със съединител от селеспийд абе мешана скара )

--------------------------------------------------------------------

Дизелджията - дишай си там саждите и не се занимавай с мен , щото до никъде няма да я докараме. Карал той ден два ..... аз спирам до тук.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
    Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
    Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

• Да минем на друго ниво
      Давай го тоя туин спарк. Имам едни излишни пари, готов съм да ги заложа.
      Ще ти намеря подходящо безопасно място, да вдигнеш тази скорост.
      Аз само ще гледам, щото едва ли имаш гуми за 250км/ч.....
      ex - 147 16v multijet

Comment

• Привет колеги,предстои ми покупка на още една Алфа,която този път ще е 156 SW 2.4 JTD 2003г. 150кс.Колата която съм ми допада е с 5 степенна кутия.Въпроса ми е мога ли да сложа 6-степенна и ако е да от какъв мотор кутията евентуално би станала за такава кола?

Comment

• Става от 166. Поне при 136 коньовата версия е пробвано лично. Предполагам че и на 150 е същото положение, но нека да се изкаже и някой друг.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Аз съм с такава 156-ца и съм сложил 6-ст скоростна кутия от 166-ца 136 коня и няма ядове!

Колегата Тонов ме е изпреварил със секунди!
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

• Да разбирам че пасва на 100% без преправяне така ли?Предполагам позитивите са свързани най вече с предполагаемо намалено консумирано гориво(не това ми е целата).Предавателните числа също се различават нали?

Comment

• Сменя се капака на диференциала и противотежестта на избирача. Иначе е плъг ен плей
                С 6-степенната кутия моята стана по-пъргава и по-приятна за каране градско. Разходът също падна леко. За сметка на това трябва по-честичко да превключваш.
                Предавателните числа са същите до 5-а вкл. 6-та просто е в плюс. Диференциалите са различни.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                  Привет колеги,предстои ми покупка на още една Алфа,която този път ще е 156 SW 2.4 JTD 2003г. 150кс.Колата която съм ми допада е с 5 степенна кутия.Въпроса ми е мога ли да сложа 6-степенна и ако е да от какъв мотор кутията евентуално би станала за такава кола?
                  Боби, мисля, че е време да се съберем с колегите и да ти издигнем един паметник

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Надявам се,че не съм последният пазител на марката,има и други като мен.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                      Надявам се,че не съм последният пазител на марката,има и други като мен.
                      Има, но ти си един от малкото, които могат да вдъхнат още вяра и в най-отчаяния алфист

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Надявам се,че не съм последният пазител на марката,има и други като мен.
                        Мерси за разяснението от колегите по горе,ако всичко е ОК в понеделник ще я взема и ще се похваля.

Comment

• Момци, предстои ми да си купя комплект с инструменти аз алфата (ГТ). Не съм я оглеждал напълно.

На какъв принцип са болтове и прочее - еврейска звезда, вътрешен шестостен, обикновени??? Да знам какви да си взема.

Не че много ще ги ползвам ама да има
                          Alfa Romeo GT - 1.9 JTD 16V

Comment

• Секакви.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Абе палави са ни италянките Любо и не всякога слушат,но ние си ги обичаме.

Comment

• Аз пък имам впатлението че на 6-т скоростната са по къси,разликата при 120км/ч е 100 оборота надолу при 6-т скоростната.
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Working...
                                X